Úvod Stožáry a věže Těžké věže

Aktuálně

Těžké věže

Předností železobetonových věží je zejména:

  • dlouhá životnost konstrukce
  • vysoká únosnost
  • snadná údržba
  • variabilita tvarů a typů dle požadavku zákazníka
  • estetický vzhled

 

Zajišťujeme dodávku a montáž věží pro území České republiky. Železobetonové věže jsou využívány pro páteřní body SDH tras operátorů mobilních sítí, nebo slouží více účelům jako rozhledny a vysílací body. Jednotlivé realizace se liší dle požadavku zákazníka a architektonického návrhu, případně požadavků orgánů státní správy.

 

Monolitické věže

Věže jsou vyráběny jako válcovité tubusy s konstantní nebo proměnnou tloušťkou stěny metodou nepřetržité betonáže do posuvného nebo překládaného bednění. Tyto metody zajišťují příznivý vzhled věže a variabilitu rozměrů a únosnosti.

 

Montované věže

Věže jsou vyráběny jako válcovité tubusy s konstantní nebo proměnnou tloušťkou stěny metodou spojování prefabrikovaných betonových prstenců navzájem propojených soustavou ocelových táhel. Základní modulové řady věží mají vnější průměr 2700 a 2000 mm. Tloušťka stěny může být proměnná. Z důvodu prostupnosti vnitřního prostoru věže se nedoporučuje světlost menší než 1600 mm. Vzhledem k vysokému stupni prefabrikace a minimu mokrých procesů je montáž věže velmi rychlá a možná i za méně příznivých klimatických podmínek.

 

Těžké příhradové věže

Na přání kdykoli sestavíme technický a cenový návrh Vámi požadovaného typu věže, případně sdělíme další detaily.

 

© 2004 - 2023 Leonhard Moll Railway & Tower Systems s.r.o. | xHTML a CSS : minsan